Рада знизила штрафи за нерозмитнені «євробляхи»

Читать на русском
Сьогодні парламент знизив штрафи за нерозмитнені «євробляхи» - нардепи схвалили в другому читанні законопроект №4644-д.

Сьогодні парламент знизив штрафи за нерозмитнені «євробляхи» - нардепи схвалили в другому читанні законопроект №4644-д.

За проголосували 237 депутатів Ради.

Документ вносить зміни до Митного кодексу. Закон знижує штраф за незаконне перебування авто в Україні з 170 тисяч гривень до 8,5 тисяч гривень. Після сплати штрафу можна або вивезти авто за кордон, або розмитнити його в Україні.

До другого читання із закону прибрали норму про розробку і затвердження Кабінетом міністрів тимчасового порядку виконання митних формальностей при митному оформленні авто на єврономерах, адже воно відбуватиметься відповідно до Митного кодексу.

П’ять років боротьби з акцизом: чи дозволить Рада дешеве розмитнення автоВ лютому поточного року народні депутати спробують вкотре за останні 5 років вирішити питання здешевлення розмитнення авто. Чи врахують побажання громадян та скільки коштуватиме розмитнення – аналізував Олександр Радчук.

Передбачено, що транспортні засоби мають бути особистого користування, які були у використанні та з року випуску яких пройшло понад 5 років, і які класифікуються за товарними позиціями 8703, 8704 (загальною масою до 3,5 тонн). Мова про авто, які за станом на 31 грудня 2020 року перебували в митних режимах тимчасового ввезення або транзиту.

Виключається необхідність фізособи двічі платити до державного бюджет штраф за нерозмитнену машину в разі, коли така сплата вже відбулася при вивезенні цього транспортного засобу з території України (наприклад, з метою зняття його з обліку в іноземній країні).

До 270 днів збільшується термін дії спрощення розмитнення автомобілів для учасників бойових дій. Але за умови документального підтвердження їхнього перебування понад 90 днів з дня набрання чинності закону безпосередньо на території проведення операції Об'єднаних сил.

Крім того, пільгове митне оформлення, яке встановлюється цим законопроектом, не поширюється на:

  • транспортні засоби, спеціально призначені для пересування по снігу,
  • спеціальні автомобілі для перевезення спортсменів на майданчики для гри у гольф та аналогічні транспортні засоби,
  • моторні транспортні засоби, обладнані для тимчасового проживання людей.

Нагадаємо, Комітет Верховної ради України з питань податкової політики 8 квітня повністю узгодив законопроекти №4643-д і 4644-д щодо пільгового розмитнення автомобілів на європейських номерах (так званих «євроблях») і порекомендував Раді прийняти ці законопроекти.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: