У Раді схвалили правки до законопроекту щодо розмитнення «євроблях»

Читать на русском
Насамперед зазначається, що період пільгового розмитнення євроблях стартує не раніше червня 2021 року
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Комітет Верховної Ради України з податкової політики 8 квітня повністю погодив законопроєкти № 4643-д і 4644-д щодо пільгового розмитнення автомобілів на європейських номерах (так званих «євроблях») і порекомендував Раді прийняти ці законопроєкти.

Про це повідомив голова профільного комітету, народний депутат від «Слуги народу» Данило Гетманцев у своєму Telegram.

Насамперед зазначається, що період пільгового розмитнення «євроблях» стартує не раніше червня 2021 року. Законопроєкти розглянуть наступного тижня, до кінця квітня вони можуть набрати чинності, а весь травень займе розробка порядку пільгового розмитнення для українців.

Далі, закон поширюється на всі автомобілі, які ввезені в Україну до 31 грудня 2020 року і перебувають у режимі тимчасового ввезення або транзиту. Запропонована депутатами правка про поширення дії закону на автомобілі, які ввезені в Україну після цієї дати, відхилена.

П’ять років боротьби з акцизом: чи дозволить Рада дешеве розмитнення автоВ лютому поточного року народні депутати спробують вкотре за останні 5 років вирішити питання здешевлення розмитнення авто. Чи врахують побажання громадян та скільки коштуватиме розмитнення – аналізував Олександр Радчук.

Які ще правки відхилені:

  • правка про пільги для учасників бойових дій, інвалідів, багатодітних сімей;
  • правка про розмитнення тільки авто не молодше 2007 р. в.;
  • правка на заборону розмитнення вантажних автомобілів вагою до 3,5 тонн.

Які правки прийняті:

  • правка про розмитнення авто з екологічним стандартом від Євро-2;
  • збережений період розмитнення - він складе 180 днів. При цьому військовим, які проходять службу, термін збільшать на 90 днів;
  • збережені однакові для всіх ставки. Добровільний внесок на розмитнення складе 8500 грн.

Вказується, що під дію законопроєктів підпадають автомобілі, які випущені не пізніше, ніж за п'ять років до дати розмитнення. Це означає, що автомобілі 2016-2021 р.в. під закон не потрапляють. Розмитнити можна буде не більше одного автомобіля.

На Комітеті також анонсували ще один законопроєкт щодо «євроблях». Однак займатися ним планується не раніше 2022 року.

Нагадаємо, новий законопроєкт про спрощення розмитнення імпортованих в Україну автомобілів на європейських номерах (так званих «євроблях») вже хочуть змінити; народні депутати в Раді готуються розглянути та прийняти низку малоприємних поправок до документа, які ускладнять отримання пільг для розмитнення авто.

Нагадаємо, що 16 лютого Рада схвалила за основу новий законопроєкт №4643-д про розмитнення «євроблях». Йдеться про автомобілі, які ввезені фізичними особами на митну територію України в період до 31 грудня 2020 року і знаходяться в митних режимах тимчасового ввезення або транзиту. Таким чином він охоплює всі ввезені до початку 2021 року «євробляхи».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: