У Зеленського з'явилися нові радники – уповноважені президента

Читать на русском
В ОПУ заявили про трансформацію інституту уповноважених глави держави. У Володимира Зеленського буде чотири радники - уповноважені.
Володимир Зеленськийскріншот з відео

В Офісі президента України заявили про трансформацію інституту уповноважених голови держави. У Володимира Зеленського буде чотири радники - уповноважені.

Про це повідомила пресслужба ОПУ у вівторок, 15 червня.

Які обіцянки повинен виконати влітку президент ЗеленськийПрезидент Володимир Зеленський влітку повинен виконати п'ять обіцянок. Одна з них – Україна увійде в режим paperless.

«З метою розширення гуманітарних аспектів діяльності інституту уповноважених президента України ухвалено рішення про трансформацію роботи за відповідними напрямами та розширення функціональних можливостей наявних посад. Замість звичних уповноважених тепер працюватимуть радники – уповноважені президента України. При цьому один з напрямів вирішено замінити», - йдеться в повідомленні.

Радник - уповноважений з питань безбар'єрності. Ним стала Тетяна Ломакіна, голова громадської організації «Безбар'єрність».

До сфери відповідальності цього радника - уповноваженого буде входити забезпечення здійснення президентом України конституційних повноважень щодо додержання конституційної норми про визнання в Україні людини, її життя та здоров'я, честі й гідності, недоторканності та безпеки найвищою соціальною цінністю.

Радник - уповноважений з прав дитини та дитячої реабілітації: призначена Дар'я Герасимчук, виконавчий директор громадської організації «Відчуй».

«Напрям державної роботи щодо прав дітей поширюється на сферу дитячої реабілітації, що надзвичайно актуально, зокрема в умовах продовження збройної агресії проти України», - відзначили в ОПУ.

Радник - уповноважений з питань учасників бойових дій. Посада залишається за Вадимом Свириденком.

Радник - уповноважений з питань Фонду президента України щодо підтримки освіти, науки і спорту - Ольга Будник.

«Відбулася заміна напрямку уповноваженого президента України з питань контролю за діяльністю Служби безпеки України. Тепер буде працювати радник - уповноважений президента України з питань Фонду президента України щодо підтримки освіти, науки і спорту», - уточнили в ОПУ.

Серед її завдань - активізувати виконання державних гуманітарних програм, спрямованих на розвиток людини і прогрес суспільства.

Нагадаємо, раніше Зеленський провів кадрові перестановки в наглядовій раді «Укроборонпрому».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: