Кадрові зміни у владі: з чим пов’язані урядові ротації

Читать на русском
Олексій Якубінполітолог

До Верховної ради 15 грудня надійшли заяви про звільнення від міністра захисту довкілля та природних ресурсів і міністра у справах ветеранів. У коментарі «Слово і діло» політолог Олексій Якубін вважає, що кадрові зміни пов’язані із намаганням влади підвищити рівень довіри, а також домовленостями між політичними групами на тлі голосування за бюджет-2021.

«Це було насправді прогнозовано. По-перше, потрібно було провести певну ротацію в уряді і за результатами місцевих виборів. Відповідно, владі потрібно на це відреагувати й частково хоча би перезавантажити склад міністрів – частину змінити, а частину, які були виконувачами обов’язків, призначити. Я думаю, що це один із наслідків місцевих виборів й це можливість хоч трохи втримати рівень довіри. По-друге, причина в тому, що в нас ухвалене нове законодавство ‒ виконувач обов’язків міністра не може виконувати ці функції довше, ніж 30 днів. І по-третє, під час голосування за бюджет ми побачили де-факто формування нової коаліції, такого собі напівформату із «Слуги народу», «Довіри», «За майбутнє» та «Батьківщини», ‒ сказав Якубін.

У Кабміні озвучили терміни впровадження накопичувальних пенсійЗ 2022 року в Україні можуть впровадити накопичувальну пенсію. Відповідну заяву зробила сьогодні міністр соціальної політики Марина Лазебна.

Експерт пояснив, що під час ротації саме з цих причин буде призначений міністр освіти та вирішене питання щодо міністра енергетики.

«Плюс, я не виключаю, що у майбутньому може дійти до зміни прем’єр-міністра України. Тому дуже цікаво, що відбуватиметься довкола призначення міністра енергетики. Денис Шмигаль також спершу був призначений віцепрем’єром і мав займатися питанням зарплати шахтарям, тому я би до цієї кадрової ротації придивлявся», ‒ вважає політолог.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що фракція «Слуга народу» 15 грудня на засіданні за участю президента Володимира Зеленського обговорить призначення трьох міністрів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: