Кадрові рішення: як фракції та групи голосували за основні призначення

Читать на русском

Нещодавно Рада проголосувала за звільнення трьох міністрів та призначення нових урядовців. Голоси парламентаріїв розділилися цілком традиційно, якщо не враховувати небачену підтримку нового міністра економіки Олексія Любченка з боку опозиційної «Батьківщини». «Слово і діло» традиційно спостерігає, як розподіляються голоси фракцій і груп у вирішальних голосуваннях. Сьогодні пропонуємо подивитися, хто підтримує кадрові рішення влади нарівні зі «Слугами народу», хто діє вибірково, а хто залишається непохитною опозицією.

Хто підтримує кадрові рішення влади нарівні зі Слугами народу, хто діє вибірково, а хто залишається непохитною опозицією, дивіться в інфографіці Слово і діло.
Як фракції та групи голосували за основні призначенняСлово і ділоЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

Аналітики «Слово і діло» робили підрахунок на основі голосувань груп та фракцій за призначення міністрів упродовж усіх сесій IX скликання, а також іще двох центральних фігур, яких призначає парламент: нового голови Нацбанку Кирила Шевченка та генпрокурорки Ірини Венедіктової.

Пропрезидентська фракція «Слуга народу» підтримує кадрові рішення не одностайно, але віддає у середньому 89,4% голосів. Такою ж одностайністю у підтримці кадрових рішень влади вирізняється депутатська група «Довіра» – 89,2%. «За майбутнє» поводиться більш стримано – підтримує кадрові рішення на 60,7% від складу фракції.

Найменш опозиційною із завзятих опозиціонерів виявилася «Батьківщина». Ця фракція підтримувала рішення влади щодо призначень у середньому 18,9% від усього складу фракції, ОПЗЖ ‒ 13,4%, «Голос» ‒ 3,7% (фракція весь час була категоричною, але чомусь підтримала призначення міністра фінансів Сергія Марченка).

Фракція ЄС – єдина у повному складі не голосувала за жодне важливе кадрове призначення в уряді та не підтримувала кандидатури генпрокурорки та очільника Нацбанку.

Нагадаємо, 18 травня Верховна рада відправила у відставку трьох членів уряду. На наших інфографіках можна подивитися, як депутати голосували за звільнення Максима Степанова з посади міністра охорони здоров'я, Владислава Криклія – з посади голови Мінінфраструктури, Ігоря Петрашка – з посади міністра економіки.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: