Дівчина Протасевича оскаржила в суді своє затримання

Читать на русском
Софія Сапега, яка супроводжувала білоруського блогера Романа Протасевича і затримана разом з ним у Мінську, подала в суд скаргу на своє затримання.
Фото з відкритих джерел.

Росіянка Софія Сапега, яка супроводжувала білоруського блогера Романа Протасевича і затримана разом з ним після посадки літака Ryanair в Мінську, подала в суд скаргу на своє затримання.

Про це повідомив її адвокат Олександр Філанович, пише DW.

Можливі санкції проти Білорусі: чи зазнає українська економіка значних втратЯк на економіці України позначаться обмеження або повне припинення товарообігу між Україною та Білоруссю у разі запровадження економічних санкцій.

«У четвер адвокат відвідав Софію. Почувається нормально. Вона подала скаргу на своє затримання в суд. Розгляд скарги відбудеться в суді Партизанського району 14 червня 2021 року. Судове засідання закрите», - вказав Філанович.

Він також зазначив, що проти Сапеги в Слідчому комітеті Білорусі порушено ще одну справу. За відомостями правозахисного центру Весна, дівчина є підозрюваною у кримінальній статті про «розпалювання расової, національної, релігійної або іншої соціальної ворожнечі». Стаття передбачає до 12 років позбавлення волі. Водночас Новая газета з посиланням на неназваного співрозмовника повідомила, що Сапегу підозрюють в організації масових заворушень і групових дій, що грубо порушують громадський порядок. Звинувачення дівчині ще не висунули.

Нагадаємо, у Мінську примусово посадили літак компанії Ryanair, після чого затримали опозиціонера і засновника телеграм-каналу NEXTA Романа Протасевича і його дівчину Софію Сапегу.

«Слово і діло» розібралося, які заборони набули чинності та якими можуть бути наслідки зупинення авіасполучення.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: