У Європарламенті вимагають вивчити роль Росії в інциденті з літаком Ryanair в Мінську

Читать на русском
У поданій депутатами Європарламенту резолюції сказано, що будь-який замішаний у цій справі росіянин повинен негайно потрапити під санкції.
Європарламентpicture-alliance

У Європейському парламенті вимагають уважно вивчити роль, яку зіграла Росія в інциденті з примусовою посадкою авіалайнера компанії Ryanair в Мінську.

Про це повідомляється на сайті Європарламенту.

У поданій депутатами Європарламенту резолюції сказано, що будь-який замішаний у цій справі росіянин повинен негайно потрапити під санкції.

Крім цього, депутати вимагають негайно ввести четвертий пакет персональних санкцій по Білорусі, почати підготовку нового пакету, а також прийняти економічні санкції, які торкнуться Нафта і нафтопродукти, калійну, сталеливарну і деревообробну промисловість Білорусі.

Голосування з цього питання відбудеться в четвер, 10 червня.

Нагадаємо, в Мінську примусово посадили літак компанії Ryanair, після чого затримали опозиціонера і засновника телеграм-каналу NEXTA Романа Протасевича і його дівчину Софію Сапегу.

США вже вжили заходів. Президент США Джозеф Байден розпорядився на рік продовжити всі санкційні обмеження, введені проти Білорусі та режиму Олександра Лукашенка.

27 травня стало відомо, що Європейський союз почав підготовку нових санкцій проти Білорусі. При цьому пакети персональних санкцій вже майже готові. Також проти Білорусі будуть введені економічні секторальні санкції.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: