Росія денонсувала ще один меморандум і обмежила переміщення дипломатів США по країні

Читать на русском
Меморандум дозволяв дипломатам США і Росії більш вільно переміщатися на російській і американській території відповідно
Михайло Мішустін і Володимир Путінkremlin.ru

Прем'єр-міністр Росії Михайло Мішустін підписав документ, який в односторонньому порядку денонсує положення Меморандуму про розуміння між урядами Росії та США щодо «відкритої суші».

Указ Мішустіна опублікований на офіційному порталі правової інформації РФ.

Небажані особи: з яких країн висилали російських дипломатівРосійських дипломатів за останні роки висилали практично з усіх країн Європи, а також з США та Канади. Найчастіше за шпигунство.

«Прийняти пропозицію МЗС Росії, узгоджену із зацікавленими федеральними органами виконавчої влади, про припинення застосування Меморандуму про розуміння між Урядом Російської Федерації та Урядом Сполучених Штатів Америки щодо «відкритої суші», підписаного в м.Вашингтоні 17 червня 1992 р.», - йдеться в розпорядженні російського уряду.

Меморандум був спрямований на розширення свободи переміщення дипломатів по Росії та США, усуваючи поняття «закрита для відвідування зона».

Нагадаємо, 24 квітня президент РФ Володимир Путін підписав указ про обмежувальні заходи у відповідь на «недружні дії США та інших іноземних держав», серед яких обмеження, що накладаються на посольства країн, які Кремль звинуватив у «недружніх діях».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: