Російський опозиціонер виїхав в Україну через переслідування з боку влади

Читать на русском
Російський опозиційний політик Дмитро Гудков виїхав в Україну через переслідування з боку влади
RFE / RL

Відомий російський опозиційний політик Дмитро Гудков поїхав з країни в Україну.

Про це він заявив 6 червня на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, джерела в кремлівських колах сказали йому, що «якщо він не покине країну, фальшива кримінальна справа триватиме до арешту».

Гудков заявив, що розслідування було направлено на те, щоб перешкодити йому балотуватися в національний парламент цьогоріч. У 2011-2016 роках він вже був депутатом парламенту.

В Росії засудили військову за нібито держзраду на користь УкраїниПівденний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив до 8 років в’язниці з відтермінуванням на 2 роки російську військову за нібито співпрацю з українською розвідкою.

Опозиціонера затримали в своєму заміському будинку минулого тижня в зв'язку з розслідуванням справи про гроші, які він нібито винен місту за оренду офісних приміщень. Однак його звільнили без пред'явлення звинувачень.

Його затримання відбулося на тлі того, що влада продовжує придушувати інакомислення напередодні вересневих парламентських виборів.

Нагадаємо, у кінці березня російський опозиціонер Олексій Навальний, який наразі перебуває в СІЗО, оголосив про голодування. Він пояснив це відмовою допускати до нього цивільних лікарів на тлі погіршення стану здоров'я

23 квітня Навальний припинив голодування через рекомендації лікарів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: