Зеленський назвав «Північний потік-2» зброєю Росії

Читать на русском
Зеленський заявив, що був здивований рішенням влади США щодо санкцій проти будівництва Північного потоку-2. Він назвав трубопровід зброєю Кремля.
Фото з відкритих джерел.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що був здивований рішенням влади США щодо санкцій проти будівництва «Північного потоку-2». Він назвав трубопровід зброєю Кремля.

Про це глава держави розповів у інтерв'ю Axios, коментуючи рішення Білого дому не вводити санкції проти компанії-оператора Nord Stream AG.

Північний потік-2: які країни за чи проти будівництва газопроводуСША, Україна та ще 7 європейських держав не підтримують будівництво газопроводу, тоді як РФ, Німеччина та 10 країн регіону виступають за його зведення.

«На жаль, це точно не направлено на підтримку України. Тому я сказав, що дійсно був здивований. Я справді думав, що стосується Північного потоку-2, що США, скажімо так, залишалися останнім оплотом», - зазначив Зеленський.

За його словами, тільки США здатні зупинити будівництво газопроводу.

Також Володимир Зеленський запропонував Джо Байдену провести переговори перед зустріччю американського президента з російським.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський під час пресконференції 20 травня заявив, що зняття санкцій з СП-2 буде програшем для США та особисто для президента Джо Байдена. Таку ж позицію озвучили і в МЗС України.

Росія обіцяє остаточно добудувати «Північний потік-2» до кінця 2021 року.

«Слово і діло» пропонує подивитись, які країни підтримують будівництво газопроводу, а які виступають проти.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: