США не дозволять перетворити «Північний потік-2» на зброю російської політики

Читать на русском
Попри те, що у Вашингтоні заявили про безперспективність санкцій проти ПП-2, це не означає, що там не шукають способів зупинити будівництво газопроводу
Нед ПрайсAFP 2021

США планують вжити всіх можливих заходів, щоб не дати російському проєкту «Північний потік-2» перетворитися на політичну зброю Кремля. Більш того, Вашингтон сподівається, що Росія не зможе добудувати газопровід.

Про це заявив на брифінгу в середу спікер Державного департаменту США Нед Прайс.

«Наша мета полягає в тому, щоб зробити все, як за допомогою санкцій, так і дипломатії, щоб трубопровід не використовувався в якості політичної зброї», - сказав він.

«Північний потік-2»: як просувається будівництво газопроводу і яка позиція країнПівнічний потік-2 можуть добудувати до кінця 2021 року. Останні новини та позиції країн – на інфографіці.

Раніше радник міністра енергетики України Олена Зеркаль зазначила, що будівництво газопроводу «Північний потік-2» – це геополітична проблема, яку потрібно вирішувати на геополітичному рівні із застосуванням відповідних механізмів. Також Зеркаль зазначила, що США не скасували санкції по «Північному потоку-2», а тільки поставили їх на паузу.

Крім цього, США і Німеччина розглядають можливість виплати Україні компенсації після завершення будівництва «Північного потоку-2».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: