Російський суд визнав усі організації Навального «екстремістськими»

Читать на русском
Рішення суду стосується не тільки ФБК, а й інших організацій опозиціонера. Також суд постановив припинити діяльність організацій Навального негайно
Навальний і його соратникиReuters

Московський міський суд 9 червня виніс рішення визнати «Фонд боротьби з корупцією» (ФБК), заснований опозиціонером Олексієм Навальним, «екстремістською організацією».

Про це повідомляє ТАСС.

Рішення суду стосується не тільки ФБК, а й інших організацій опозиціонера - «Фонду захисту прав громадян» і громадського руху «Штаби Навального».

«Рішенням Московського міського суду задоволено адміністративну позовну заяву прокуратури міста Москви до некомерційної організації «Фонд боротьби з корупцією», некомерційної організації «Фонд захисту прав громадян», громадському руху «Штаби Навального», - сказано в рішенні суду.

Адвокат ФБК Валерія Ветошкіна заявила, що протягом 10 судок докладе всіх зусиль для оскарження рішення суду. Тим часом суд постановив припинити діяльність організацій Навального негайно. Ряд російських Telegram-каналів повідомляє, що майно ФБК буде заарештовано і продано з аукціону.

«Та яка різниця, як ми називаємося? ФБК - не ФБК. Штаби - не Штаби. Ми не Назва, не папірець і не Офіс. Ми - група людей, які об'єднують і організовують тих громадян Росії, хто проти корупції, за чесні суди та рівність всіх перед законом. Таких - мільйони. Ви - такі. Поки ви є, і ми нікуди не дінемося. Зараз все зрозуміємо. Розібратися. Змінюватися. Еволюціонувавши. Пристосовуватися. Але від своїх цілей і ідей не відступимо. Це наша країна та іншої у нас немає» - прокоментував рішення суду сам Навальний у своєму Facebook.

Нагадаємо, наприкінці березня російський опозиціонер Олексій Навальний, який зараз перебуває в СІЗО, оголосив голодування. Він пояснив це відмовою допускати до нього цивільних лікарів на тлі погіршення стану здоров'я

23 квітня Навальний припинив голодування через рекомендацію лікарів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: