У Москві розповіли, чи будуть розширювати список «недружніх країн»

Читать на русском
У МЗС Росії поки не планують розширювати список недружніх країн. Там також зазначили, що цей перелік не був якоюсь заздалегідь підготовленою розробкою.
Фото BBC

У МЗС Росії поки не планують розширювати список «недружніх країн». Там також зазначили, що цей перелік не був якоюсь заздалегідь підготовленою розробкою.

Про це повідомила представниця МЗС РФ Марія Захарова.

«Немає такої інформації про наявність будь-яких подібних рішень», – розповіла Захарова, відповідаючи на питання, чи є кандидати на включення в список недружніх країн і чи планується його розширення.

Вона заявила, що поява списку недружніх країн не була якимось теоретичним напрацюванням і не є інструментом у політичній діяльності РФ.

Небажані особи: з яких країн висилали російських дипломатівРосійських дипломатів за останні роки висилали практично з усіх країн Європи, а також з США та Канади. Найчастіше за шпигунство.

Раніше повідомлялося про те, що Чехія прийняла рішення про висилку з території країни відразу 18 російських дипломатів, яких вважають співробітниками спецслужб, які працюють під дипломатичним прикриттям.

У Росії висловили протест діям Чехії, а пізніше вислали з країни 20 чеських дипломатів, після чого в чеському посольстві залишилося тільки п'ять співробітників.

Пізніше уряд Словаччини прийняв рішення вислати з країни трьох російських дипломатів - вони повинні покинути країну протягом семи днів.

23 квітня Міністерства закордонних справ Литви, Латвії та Естонії прийняли рішення про висилку російських дипломатів на знак солідарності з Чехією.

24 квітня президент РФ Володимир Путін підписав указ про обмежувальні заходи у відповідь на «недружні дії США та інших іноземних держав», серед яких обмеження, що накладаються на посольства країн, які Кремль звинуватив у «недружніх діях».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: