У МВС заперечують затримки з видачею водійських прав українцям

Читать на русском
Сервісні центри мають запас бланків. Інша справа, що він невеликий, і якщо виробник 10 червня не доставить нові бланки - тоді можуть виникнути перебої з видачею документів
Ілюстративне фотоФото ТСН

В Україні не буде ніяких затримок з видачею водійських прав і документів про реєстрацію транспорту, як раніше повідомлялося пресслужбою Міністерства внутрішніх справ.

Про це заявив заступник начальника Головного сервісного центру МВС Юрій Смолянінов в ефірі Громадського радіо.

За словами чиновника, Сервісні центри МВС працюють у штатному режимі.

«Дійсно, ми прогнозували, що можуть бути такі затримки, але вони не відбулися. Тобто, ми встигли в усі центри доставити бланки посвідчень водія і свідоцтво про реєстрацію. Тому, сьогодні перебоїв немає. Людям, які записалися в електронну чергу для отримання послуг з перереєстрації, ми індивідуально кожному направили повідомлення, щоб вони стежили за інформацією на сайті ДСЦ. Зараз всі центри працюють в штатному режимі», - зазначив Смолянінов.

Порушення ПДР: як зміняться штрафи для водіївНові штрафи для водіїв запрацюють від 17 березня 2021 року. Посилено відповідальність за водіння в нетверезому стані і перевищення швидкості.

Він додав, що сервісні центри мають запас бланків. Інша справа, що він невеликий, і якщо підприємство-виробник 10 червня не доставить нові бланки - вже з 11 червня деякі СЦ МВС можуть дійсно припинити видачу документів громадянам. Але це не означає, що центри перестануть приймати замовлення від громадян, оформляти документи купівлі-продажу - можна буде подати заявку, а коли з'являться бланки - отримати оформлені документи.

Нагадаємо, 9 червня стало відомо, що протягом двох днів сервісні центри МВС не зможуть видавати водійські права і надавати адміністративні послуги з реєстрації та перереєстрації транспортних засобів. Причиною в пресслужбі МВС назвали перебої з поставками бланків.

Зазначимо, що встановлені на українських дорогах системи фото - та відеофіксації порушень правил дорожнього руху за рік принесли до державного бюджету 259,6 млн грн.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: