Рада прирівняла цифрові водійські права в додатку «Дія» до паперових

Читать на русском
Сьогодні нардепи прирівняли цифрові водійські права в додатку «Дія» до паперових. Відповідна норма є в схвалених сьогодні змінах до закону про дорожній рух.

Сьогодні нардепи прирівняли цифрові водійські права в додатку «Дія» до паперових. Відповідна норма є в схвалених сьогодні змінах до закону про дорожній рух.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Міністерства цифрової трансформації.

Погоджувальна рада: за що фракції та групи готові голосувати 15-19 лютогоВерховна рада на тижні розгляне законопроєкт про зброю і розмитнення авто. Чергове голосування за призначення Юрія Вітренка – під питанням.

Тепер водій може пред'являти електронне посвідчення водія, електронне свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу і договір обов'язкового страхування (ОСАГО) поліцейським для посвідчення своєї особистості та права на водіння.

«Закон набуде чинності після його опублікування. Раніше юридична сила цих документів визначалася постановою Кабінету міністрів України», - йдеться в повідомленні.

Також в міністерстві відзначають, що нещодавно Рада в першому читанні розглянула законопроект, яким пропонується прирівняти цифрові паспорти в додатку «Дія» до паперових. Після схвалення цього закону Україна стане першою країною в світі, де юридична сила цифрових паспортів буде визнана на законодавчому рівні.

Сьогодні ВР прийняла в цілому проєкт закону, яким посилила відповідальність за окремі правопорушення в сфері безпеки дорожнього руху. Штрафи зростуть як для водіїв, так і для пішоходів. При цьому нардепи заборонили профілактичну зупинку водіїв на дорогах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: