МВС запустило онлайн-перевірку водійських прав

Читать на русском
У МВС запустили електронний сервіс Перевірка водійського посвідчення. Відпетер будь-хто може за номером і серією перевірити водійські права.
Фото з відкритих джерел

У МВС запустили електронний сервіс «Перевірка водійського посвідчення». Тепер будь-хто може за номером і серією перевірити водійські права.

Про це в п'ятницю, 18 вересня, повідомила пресслужба відомства.

Відзначається, що новий сервіс буде доступний за адресою hsc.gov.

«Це дасть можливість зацікавленим установам і кожному громадянину за серією та номером посвідчення водія самостійно перевірити, чи видавався документ, а також побачити всі відкриті категорії», - йдеться в повідомленні.

За словами першого заступника Головного сервісного центру МВС Юрія Смольянинова, цей сервіс буде корисний для представників інших держав, яким необхідно перевірити інформацію про видачу посвідчення водія в Україні.

Порядок на дорогах: як в Україні зміняться правила отримання посвідчення водіяНародні депутати планують змінити правила отримання водійських посвідчень. У чому основні новації та як вони вплинуть на безпеку руху на українських дорогах, вивчав Олександр Радчук.

«Зокрема, представникам Румунії, Польщі, Угорщини, Німеччини, Італії - при обміні українського водійського посвідчення на національні», - сказав Юрій Смольянінов.

Повідомляється, що для зручності користування сервісом за межами країни створено англомовну версію. Можна перемкнути інтерфейс в необхідний мовний режим.

«Функція легка у використанні. Достатньо лише ввести серію (три літери) та шестизначний номер посвідчення водія у відповідних полях. Якщо такі дані є в Єдиному державному реєстрі МВС, на екрані з'явиться вся інформація, зазначена на бланку посвідчення, крім особистих даних. Сервіс надає можливість перевіряти посвідчення водія, видані після 2013 року», - зазначено в повідомленні.

Відзначається, що також цей сервіс буде корисний для бізнесу, оскільки можна буде самостійно перевірити силу посвідчення водія і відкриті категорії при наймі співробітників на роботу або при здачі автомобіля в оренду. Також повідомляється, що на сайті працює аналогічний функціонал перевірки свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу.

Раніше Кабмін запровадив водійські права нового зразка.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: