Перший водій-порушник за новими штрафами сплатить понад 20 тисяч гривень

Читать на русском
Від сьогодні в Україні почали діяти нові штрафи за порушення правил дорожнього руху. Поліцейські вже виявили перших порушників у Київській та Рівненській областях.
Фото з відкритих джерел

** Від сьогодні в Україні почали діяти нові штрафи за порушення правил дорожнього руху. Поліцейські вже виявили перших порушників у Київській та Рівненській областях.**

Про це написав у Facebook заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

«У Київській та Рівненській областях патрульні зупинили «перших ластівок», які отримали нові штрафи за порушення правил дорожнього руху. Обидва водії керували автомобілями, не маючи такого права», – розповів він.

За його словами, водієві у селі Чайки Київської області виписали штраф у розмірі 20,4 тисячі гривень. Раніше за це адміністративне порушення передбачався штраф у 510 гривень.

Порушення ПДР: як зміняться штрафи для водіївНові штрафи для водіїв запрацюють від 17 березня 2021 року. Посилено відповідальність за водіння в нетверезому стані і перевищення швидкості.

«Інший водій у Рівному ще навіть не отримував посвідчення водія, а вже сів за кермо, порушив ПДР і отримав постанову від патрульних», – розповів заступник начальника Департаменту патрульної поліції.

Йому виписали штраф у розмірі 3 400 гривень, хоча раніше за аналогічне порушення ПДР мав би сплатити 510 гривень.

«Слово і діло» підготувало інфографіку в якій йдеться про те, як зміняться штрафи для водіїв.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: