Камери на дорогах за рік поповнили бюджет на 260 млн грн – МВС

Читать на русском
Сума, що надійшла до держбюджету, становить 85% від суми всіх винесених за порушеннями ПДР постанов
Пресбрифінг у МВСmvs.gov.ua

Встановлені на українських дорогах системи фото- та відеофіксації порушень правил дорожнього руху за рік принесли до державного бюджету 259,6 млн грн.

Про це розповіли заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко та перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький, повідомляє пресслужба МВС.

Білошицький вказав, що надійшла до держбюджету сума становить 85% від суми всіх винесених по порушеннях ПДР постанов - а їх було винесено близько 1,74 млн. Близько 90% штрафів оплачуються в перші 10 днів.

«Це стільки разів були притягнуті до відповідальності порушники швидкісного режиму і ті, хто не дотримувався правил проїзду громадського транспорту», - сказав він.

За словами поліцейського, такі заходи принесли свій результат: у порівнянні з 2020 роком кількість аварій зі смертельними наслідками по Україні впала на 17%, а кількість ДТП з травмованими – на 14%.

Порушення ПДР: як зміняться штрафи для водіївНові штрафи для водіїв запрацюють від 17 березня 2021 року. Посилено відповідальність за водіння в нетверезому стані і перевищення швидкості.

Заступник міністра ж зазначив, що на даному етапі на дорогах встановлено 130 камер відеоспостереження, а до кінця року їх кількість може збільшитися до 400 одиниць.

Нагадаємо, 17 березня в Україні набули чинності нові штрафи за порушення правил дорожнього руху. Зокрема, посилено відповідальність за водіння напідпитку, перевищення швидкості, створення аварійної ситуації.

16 лютого ВР прийняла в цілому проєкт закону, яким посилила відповідальність за окремі правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху. Штрафи зростуть як для водіїв, так і для пішоходів. При цьому нардепи заборонили профілактичну зупинку водіїв на дорогах.

«Слово і Діло» зібрало статистику смертельних ДТП - скільки українців гине на дорогах зараз і які прогнози дає влада на майбутнє.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: