Справа про заволодіння флотом: один із обвинувачених помер

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання адвоката обвинуваченого про закриття кримінального провадження в частині обвинувачення його клієнта.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд закрив кримінальне провадження в частині обвинувачення колишнього директора компанії Zealand Holdings Inc Анатолія Лялькіна в продажу флоту за заниженою вартістю у зв'язку з його смертю.

Таке рішення 31 травня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Кримінальне провадження в частині обвинувачення (Анатолія Лялькіна – ред) обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, закрити на підставі пункту 5 частини 1 статті 284 КПК України у зв'язку з смертю», – йдеться в рішенні.

Також суд скасував арешт його квартири, який наклав ще у 2018 році Солом'янський районний суд міста Києва.

За даними слідства, колишній президент ПрАТ «Сі Трайдент» Сергія Михайлов-Горячев спільно з Лялькіним та іншими службовими особами Міністерства інфраструктури України з порушенням вимог законів України «Про холдингові компанії в Україні», «Про управління об'єктами державної власності», використовуючи довіреність Мінінфраструктури України, впродовж 2012 року продали за заниженими цінами морські торговельні судна «African Lark», «Etna», «Elbrus» та «Everest», передані Міністерством транспорту України як внесок до статутного фонду АСХК «Сі Трайдент». Відповідно до висновків експертизи, зазначеними діями державі заподіяно збитків на загальну суму понад 219 мільйонів гривень.

Нагадаємо, НАБУ завершило розслідувати справу про розкрадання морського торгового флоту. Раніше суд скасував арешт одного з кораблів у цій справі. Також суд узяв під варту першого підозрюваного в справі про розкрадання МТФ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: