НАБУ завершило розслідувати справу про розкрадання морського торгового флоту

Читать на русском
Підозрюваним і адвокатам у справі про розкрадання морського торгового флоту відкрили доступ до матеріалів розслідування.

Детективи Національного антикорупційного бюро завершили досудове розслідування за фактом відчуження за заниженими цінами морських торговельних суден, які належали Міністерству інфраструктури України.

Про це йдеться в повідомленні відомства, передає «Слово і Діло».

«25 липня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП повідомили колишньому президенту ПрАТ «Сі Трайдент» та екс-директору судновласної компанії про завершення досудового розслідування за фактом відчуження за заниженими цінами морських торговельних суден, які належали Міністерству інфраструктури України. Цим особам та їхнім захисникам відкрили матеріали справи для ознайомлення. Після завершення цього процесу буде складений обвинувальний акт для подальшого скерування до суду», – сказали в Бюро.

За даними слідства, екс-президент ПрАТ СК «Сі Трайдент» (100% акцій належать державі) спільно з колишнім директором компанії Zealand Holdings Inc. та іншими службовими особами Мінінфраструктури з порушенням вимог законів України «Про холдингові компанії в Україні», «Про управління об’єктами державної власності», використовуючи довіреність Мінінфраструктури, впродовж 2012 року продали за заниженими цінами морські торгові судна African Lark, Etna, Elbrus та Everest, передані Міністерством транспорту України як внесок до статутного фонду «Сі Трайдент».

Відповідно до висновків експертизи, через зазначені дії державі заподіяно збитків на загальну суму понад 219 млн грн.

Нагадаємо, підозрюваному в цій справі обмежили домашній арешт.

Раніше двом повідомили про підозру в розкраданні морського торгового флоту.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: