ВАКС закрив справу обвинуваченої адвокатки через її смерть

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув клопотання прокурора САП про закриття справи обвинуваченої адвокатки у зв'язку з її смертю.

Вищий антикорупційний суд закрив кримінальне провадження за обвинуваченням адвокатки Валентини Іванової у підбурюванні особи до надання неправомірної вигоди судді Барського районного суду Вінницької області Володимиру Хитруку та шахрайстві через її смерть.

Таке рішення 28 травня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, 19 травня 2020 року ВАКС призупинив кримінальне провадження до видужання обвинуваченої Іванової або такого покращення стану її здоров'я, який дозволятиме їй приймати участь у судовому провадженні. Однак, як вказав захисник обвинуваченої, його клієнтка померла. Тому в березні 2021 року провадження відновили.

28 травня антикорупційний суд розглянув клопотання прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про закриття справи адвоката Іванової через її смерті. Судді клопотання задовольнили і закрили справу. Також суд повернув власникам речові докази.

Як відомо, судді Хитруку 20 серпня повідомили про підозру в одержанні неправомірної вигоди в 20 тисяч гривень. Ці гроші він нібито отримав за ухвалення рішення про непритягнення водія до адміністративної відповідальності за фактом керування транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння і повернення водійського посвідчення. Однак пізніше справу стосовно нього закрили.

Нагадаємо, суд наклав арешт на гроші Хитрука. Пізніше, Вища рада правосуддя відсторонила його від здійснення правосуддя. Також суд відпустив суддю під особисте зобов'язання.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: