Прем'єр Литви закликала ЄС ввести економічні санкції проти Білорусі

Читать на русском
Прем'єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте закликала Євросоюз розглянути можливість введення економічних і фінансових санкцій щодо влади Білорусі.
Reuters

Прем'єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте закликала Євросоюз розглянути можливість введення економічних і фінансових санкцій щодо влади Білорусі.

Про це вона заявила в інтерв'ю британській газеті Financial Times.

Глава литовського Кабміну підкреслила, що Євросоюз повинен розглянути всі види санкцій проти влади Білорусі, включаючи обмежувальні заходи щодо різних секторів економіки і доступу до фінансових ринків, а також компаній, що беруть участь у будівництві БелАЕС.

За її словами, примусова посадка літака ірландської авіакомпанії Ryanair з журналістом Романом Протасевичем на борту в Мінську і його подальший арешт стали прикладом повного придушення всіх свобод, якими дорожать країни ЄС.

«Це ще не кінець історії. Цей світ, заснований на договорах, цінностях і правилах, змінюється. Це означає, що у наших партнерів по НАТО все ще є підстави вважати, що необхідно його подальше зміцнення», – наголосила Інгріда Шимоніте.

Нагадаємо, Сполучені Штати Америки розробляють адресні санкції проти ключових представників режиму Лукашенка. Крім того, повернуть раніше зняті санкції з дев'яти великих білоруських підприємств.

Європейський союз припускав надати Білорусі програму інвестицій в тому випадку, якщо країна вибере демократію. Перша частина плану передбачала інвестиційну підтримку в три мільярди євро.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: