Влада Японії оголосила про продовження карантину

Читать на русском
Влада Японії схвалила рішення щодо продовження карантинних обмежень, що пов'язано зі збільшенням числа випадків захворювання на коронавірус у країні.

Влада Японії схвалила рішення щодо продовження карантинних обмежень, що пов'язано зі збільшенням числа випадків захворювання на коронавірус у країні.

Про це повідомляє Japan Times.

Останні обмеження в Японії мали були завершитися в понеділок, 31 травня. Однак в п'ятницю в країні зафіксували новий рекорд по захворюваності на коронавірус - 1413 осіб захворіло за добу.

У зв'язку з цим у Японії продовжують надзвичайний режим. Передбачається, що він триватиме до 20 червня і діятиме у префектурах Токіо, Осака, Кіото, Хиого, Аїті, Фукуока, Хоккайдо, Окаяма і Хіросіма.

Вакцинація проти COVID-19: які препарати є в Україні та кого ними щеплятьЯкі зараз запаси вакцини є в Україні, та кого яким препаратом щеплять, читайте в матеріалі Слово і діло.

У той же час, вже в суботу в уряді заявили, що обмежувальні заходи проти коронавірусу можуть бути збережені, навіть якщо надзвичайний стан у зв'язку з COVID-19 в Токіо, Осаці і восьми інших префектурах буде скасований, як було заплановано 20 червня.

«Уряд може скоротити надзвичайний стан до квазі-надзвичайних заходів, які дозволять місцевій владі вводити обмеження, такі як вимога про дострокове закриття закусочних», - заявив головний секретар кабінету міністрів Кацунобу Като.

Він зазначив, що зараз дуже важливо стримувати поширення вірусу в країні. І додав, що уряду необхідно буде розглянути способи поліпшення ситуації з інфекцією, в тому числі за допомогою квазі-надзвичайних заходів, навіть після завершення надзвичайного стану.

Ще один чиновник, член виконавчої ради Японської медичної асоціації Сатоши Камаячі зазначив, влада хоче підтвердити чітку тенденцію до зниження ситуації з інфекцією, перш ніж розглядати питання про скасування надзвичайної ситуації.

Раніше ВООЗ виступила проти втручання політиків в розслідування походження COVID-19.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: