ВООЗ виступила проти втручання політиків у розслідування походження COVID-19

Читать на русском
На ВООЗ чинять сильний тиск, прагнучи змусити організацію почати нове розслідування походження коронавірусу
Всесвітня організація охорони здоров'яReuters

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) піддала різкій критиці постійне втручання політиків у розслідування, покликане встановити джерело походження коронавірусу.

Про це заявив директор ВООЗ з надзвичайних ситуацій Майко Раян на пресконференції в Женеві, повідомляє Deutsche Welle.

«Ми просимо відокремити науку від політики та залишити нас в адекватній, позитивній атмосфері для пошуку відповідей. Політика отруює розслідування. Доводити ВООЗ до ситуації, в якій вона тепер опинилася, несправедливо стосовно вчених. Це ставить організацію в положення, в якому неможливо дати відповіді, що цікавлять світову спільноту», - заявив він.

Як зазначає видання, на ВООЗ чинять сильний тиск, прагнучи змусити організацію почати нове розслідування Походження коронавірусу. Проте у ВООЗ ще не назвали дату запуску другої фази розслідування - спочатку планується дочекатися рекомендацій технічних експертів.

Нагадаємо, 30 березня експерти Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) оприлюднили звіт про свої пошуки походження коронавірусу. Згідно з їхніми даними, COVID-19 вперше був зафіксований в листопаді 2019 року, але його реальне походження так і залишилося таємницею.

Уряди чотирнадцяти країн - США, Австралії, Канади, Чехії, Данії, Естонії, Ізраїлю, Японії, Латвії, Литви, Норвегії, Республіки Корея, Словенії та Великобританії - висловили стурбованість підсумками опублікованої Всесвітньою організацією охорони здоров'я доповіді про походження COVID-19.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: