Японія виділить Україні 4,5 млн доларів на відновлення Донбасу

Читать на русском
Допомога здійснюватиметься через Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, міжнародну організацію міграції, Управління ООН з обслуговування проєктів та Міжнародний Комітет Червоного Хреста (МКЧХ)
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Уряд Японії передасть Україні у 2021 році 4,5 млн доларів допомоги на фінансування чотирьох проєктів з підтримки населення на сході України та відновлення Донбасу.

Про це повідомляє Кабінет Міністрів України.

«Йдеться про надання медичної гуманітарної допомоги Україні, допомоги громадам для зменшення впливу COVID - 19 у Донецькій та Луганській областях, гуманітарної допомоги та захисту внутрішньо переміщених осіб та людей, які проживають поблизу лінії розмежування на підконтрольних уряду територіях України, а також на проведення невідкладних реабілітаційних заходів та допомоги при надзвичайних ситуаціях в Україні», — йдеться в заяві уряду.

Допомога буде здійснюватися через Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, міжнародну організацію міграції, Управління ООН з обслуговування проєктів та Міжнародний Комітет Червоного Хреста (МКЧХ).

Політична гра і провокація: чому РФ хоче провести на Донбасі вибори у ДерждумуДля чого Росія заговорила про проведення на Донбасі виборів у Держдуму РФ, читайте в матеріалі Слово і діло.

Своєю чергою Олексій Резніков, віцепрем'єр-міністр України, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, подякував Уряду Японії та міжнародним партнерам України МКЧХ та ООН за підтримку.

«Те, що уряд Японії та наші міжнародні партнери роблять сьогодні — це для людей, заради людей і про людей, і ми будемо працювати в партнерстві з вами, щоб забезпечити нормальне людське життя для всіх, хто сьогодні знаходиться в зоні цієї війни», — сказав Резніков.

Він нагадав, що ряд важливих проєктів за участю Японії, спільно з ООН і МКЧХ вже реалізується, зокрема в Донецькій і Луганській областях було відновлено понад 400 будинків, постраждалих від бойових дій.

«Були реалізовані проєкти у сфері освіти молоді та розвитку громад, надана невідкладна допомога в рамках системи охорони здоров'я військовослужбовців в Україні тощо», - зазначив міністр.

Своєю чергою, посол Японії в Україні Такаші Кура повідомив про підтримку стратегічного напрямку України щодо європейської інтеграції та євроатлантичного Альянсу, а також суверенітету і територіальної цілісності України.

«З моменту проголошення незалежності України допомога Токіо Україні досягла 3,1 млрд доларів. Ми віримо, що наша допомога сприятиме структурним реформам України та реалізації її цілей», — повідомив Кура.

Нагадаємо, проросійські бойовики за минулу добу, 15 травня, 16 разів обстрілювали українські позиції на Донбасі. В результаті ворожих обстрілів постраждав український військовослужбовець.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: