У Японії лікарі не підтримують проведення Олімпіади в Токіо

Читать на русском
У Японії лікарі просять владу не проводити Олімпійські ігри на тлі зростання кількості хворих на коронавірус.
Reuters

У Японії лікарі просять владу не проводити Олімпійські ігри на тлі зростання кількості хворих на коронавірус у другому за величиною місті країни.

Як повідомляє Reuters, в Осаці лікарі попереджають про колапс системи охорони здоров'я і радять не проводити Олімпіаду. Число випадків коронавірусу в Японії зросло, в основному, через британський штам.

В Японії збирають підписи під петицією для скасування Олімпійських ігорВ Японії збирають підписи під петицією для скасування Олімпійських ігор. Документ вже підписали 214 тисяч людей.

Лікарі скаржаться, що лікарні переповнені, закінчуються ліки, не вистачає апаратів ШВЛ. Також бракує персоналу для лікування хворих, бо хворіють медики.

«Олімпійські ігри повинні бути зупинені, тому що нам вже не вдалося зупинити потік нових варіантів з Англії, і наступним може бути приплив індійських варіантів», - сказав очільник служби невідкладної медицини Акіра Такасу.

Він додав, що на Олімпіаду приїдуть 70 000 або 80 000 спортсменів з усього світу.

За словами Такасу, «це може стати спусковим гачком для нової літньої катастрофи».

Нагадаємо, Олімпійські ігри в Токіо відбудуться із 23 липня по 8 серпня цього року. Ігри були відкладені на рік через пандемію коронавірусу.

Як повідомлялося, в умовах пандемії COVID-19, щоб убезпечити жителів Японії і учасників Олімпійських та Паралімпійських ігор у Токіо, оргкомітет вирішив провести змагання без іноземних глядачів.

Раніше в країні почали збирати підписи під петицією для скасування Олімпійських ігор.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: