Британська розвідка допустила штучне походження коронавірусу – ЗМІ

Читать на русском
Британці не розкривають наявної у них інформації, а також не наводять ніяких доказів - тільки припущення, засновані на вивченні даних
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Британська розвідка висловлює твердження про те, що коронавірус COVID-19 дійсно може мати штучне, а точніше - лабораторне походження.

Про це повідомила газета The Sunday Times з посиланням на власні джерела в спецслужбах Британії.

Видання пише, що розвідка детально вивчила наявні у них матеріали, після чого зробила висновок про нібито можливу причетність китайських вірусологів до створення коронавірусу. Також у своєму матеріалі видання посилається на думки деяких маловідомих вчених, яким відмовили в публікації робіт великі наукові журнали. Всі ці публікації об'єднує твердження про штучне походження коронавірусу.

Серед цих вчених норвезький вірусолог Біргер Серенсен і професор Лондонського Університету Святого Георгія Ангус Далгліш, які планують опублікувати своїми силами доповнену версію своєї роботи, в якій вони вже понад рік стверджують, що вірус має штучне походження.

Нагадаємо, 30 березня експерти Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) оприлюднили звіт про свої пошуки Походження коронавірусу. Згідно з їхніми даними, COVID-19 вперше був зафіксований в листопаді 2019 року, але його реальне походження так і залишилося таємницею. Звіт викликав невдоволення США і ще 13 держав, оскільки в ньому нічого не говорилося про можливу причетність Китаю до створення коронавірусу.

Президент США Джозеф Байден 26 травня доручив американському розвідувальному співтовариству провести додаткове розслідування щодо встановлення джерела появи COVID-19.

30 травня Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) піддала різкій критиці постійне втручання політиків у розслідування, покликане встановити джерело походження коронавірусу і зажадала від політичних сил припинити заважати працювати організації.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: