Нова хвиля коронавірусу накриє Україну не раніше осені – лікар

Читать на русском
У вірусу з'явилася своя сезонність. Він загострюється восени і взимку, а влітку і навесні, відповідно, йде на спад, вважає медик
Ілюстративне фотоДумська

В Україні влітку захворюваність на коронавірус буде демонструвати спад, а ось восени країну накриє нова хвиля інфекції.

Про це заявив лікар-імунолог, член Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики Федір Лапій в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Ми вже починаємо бачити певну сезонність вірусу. Швидше за все, вірус буде себе вести більш активно восени, на початку осені та в кінці зими, а влітку ми будемо мати перерву, як і минулого літа ми мали меншу кількість випадків. Тепер нам потрібно готуватися до осені. Тому що восени ми можемо очікувати зростання кількості випадків. Те, що люди контактують між собою, сприяє передачі, а контакти у нас в основному відбуваються в закритих приміщеннях, коли освітній процес, коли люди повертаються з відпусток в офіси», - розповів Лапій.

Нагадаємо, протягом минулої доби, 28 травня, в Україні зафіксували 3 096 нових випадків захворювання на коронавірус. Найбільше в - Києві.

В Україні всі регіони знаходяться в «жовтій» зоні карантину. Деякі регіони також частково відповідають показникам «зеленої» зони.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: