Словаччина надала допомогу Україні на закупівлю вакцин від коронавірусу

Читать на русском
Словаччина надала допомогу Україні у розмірі 600 тисяч євро на закупівлю вакцини від коронавірусу COVID-19.

Словаччина надала допомогу Україні у розмірі 600 тисяч євро на закупівлю вакцини від коронавірусу COVID-19.

Про це стало відомо в ході зустрічі прем'єр-міністра Словаччини Едуарда Хегера із прем'єром Денисом Шмигалем у Києві, повідомляє пресслужба Кабміну в п'ятницю, 28 травня.

Які країни світу та коли запровадять паспорти вакцинаціїЯкі країни у світі вже розробили паспорти вакцинації і що туди записують, дивіться на інфографіці Слово і діло.

«Сторони, зокрема, обговорили протидію пандемії COVID-19. Прем'єр-міністр України подякував Словаччині за надання допомоги в розмірі 600 тисяч євро на закупівлю вакцини. Зі свого боку Едуард Хегер зазначив, що Словаччина активно просуває ініціативу поширення вакцин для сусідніх країн і продовжуватиме робити це й надалі», - йдеться в повідомленні.

Також Хегер повідомив, що Словаччина передає столичній дитячій лікарні Охматдит сертифікат про надання захисних засобів у розмірі 195 тисяч євро.

Денис Шмигаль повідомив голові уряду Словаччини, що Україна працює над створенням цифрового національного COVID-сертифікату.

«Важливим є забезпечення його сумісності з відповідним сертифікатом у ЄС і ВООЗ. Необхідна також наша взаємодія з ЄС щодо створенню правової бази впровадження і взаємного визнання цих сертифікатів. Сподіваємося, Словаччина також сприятиме взаємному визнанню цифрових сертифікатів і створенню механізму спрощеного перетину кордонів із країнами ЄС в умовах пандемії», - зазначив глава українського уряду.

Раніше Шмигаль заявив про те, що Україна і Словаччина підпишуть протоколи по аеропорту «Ужгород» на днях.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: