Уряд Малайзії впроваджує повний локдаун через коронавірус

Читать на русском
Уряд Малайзії вирішив впровадити повний локдаун в країні через рекордні випадки захворювання на коронавірус - локдаун діятиме в країні з 1 по 14 червня.

Уряд Малайзії вирішив впровадити повний локдаун в країні через рекордні випадки захворювання на коронавірус - локдаун діятиме в країні з 1 по 14 червня.

Про це повідомляє Channel News Asia.

Під час першої фази локдауну буде дозволено працювати тільки найважливішим секторам економіки і послуг, перелічених Радою національної безпеки.

«Це рішення було прийнято з урахуванням поточної ситуації з передачею вірусу COVID-19 в Малайзії, де щоденне число випадків перевищує 8 тисяч, а число активних випадків перевищує 70 тисяч», - йдеться в повідомленні.

Поява більш вірулентних різновидів COVID-19 також вплинуло на рішення Ради національної безпеки впровадити локдаун у країні.

Відзначається, що в зв'язку із різким зростанням щоденної кількості випадків захворювання на COVID-19 можливості лікарень по лікуванню пацієнтів по всій країні стають все більш обмеженими.

Якщо перша фаза локдауну виявиться успішною в плані зниження щоденних випадків захворювання на COVID-19, уряд введе чотиритижневу другу фазу ізоляції, дозволивши знову відкрити кілька секторів економіки, не пов'язаних з великим скупченням людей.

Друга фаза локдауна триватиме чотири тижні.

«Після закінчення другого етапу блокування наступним кроком стане третій етап - введення наказу про контроль за пересуванням (MCO), аналогічного діючому в даний час, при якому громадська діяльність не дозволяється, а майже всім секторам економіки дозволяється працювати за умови дотримання суворих стандартних операційних процедур та обмеженого фізичної присутності на робочих місцях», - йдеться в повідомленні.

Однак рішення про перехід від однієї фази до іншої буде прийматися на підставі оцінки ризиків Міністерством охорони здоров'я, яка буде ґрунтуватися на щоденних навантаженнях і можливості лікарень по лікуванню пацієнтів з COVID-19.

Раніше в Малайзії зіткнулися два потяги метро, понад 200 постраждалих.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: