НАТО закликало Білорусь звільнити Протасевича

Читать на русском
У НАТО закликали Білорусь негайно звільнити затриманого засновника Telegram-каналу Nexta Романа Протасевича.

У НАТО закликали Білорусь негайно звільнити затриманого засновника Telegram-каналу Nexta Романа Протасевича. Інцидент з опозиціонером в Альянсі назвали викликом принципам політичного інакомислення та свободи преси.

Про це йдеться на сайті НАТО в середу, 26 травня.

«Білорусь має негайно і беззастережно звільнити Протасевича і Сапегу (дівчину опозиціонера - ред.). Союзники по НАТО закликають Білорусь поважати основні права і свободи людини і дотримуватися заснованого на правилах міжнародного порядку», - заявили в Альянсі.

НАТО також розкритикував білоруський режим за примусову посадку літака Ryanair, назвавши інцидент неприпустимим актом, котрий серйозно порушив норми, які регулюють діяльність цивільної авіації та поставив під загрозу життя пасажирів і екіпажу.

Авіасполучення між Україною і Білоруссю: коли буде припинено і які можуть бути наслідкиЧому Україна припиняє авіасполучення з Білоруссю, які можуть бути наслідки і що робити пасажирам.

«Ми підтримуємо заходи, прийняті союзниками індивідуально і колективно у відповідь на цей інцидент», - підкреслили в НАТО.

Крім того, в Альянсі підтримали Латвію після необґрунтованої висилки латвійських дипломатів з Білорусі.

Нагадаємо, 24 травня в Мінську затримали засновника NEXTA Романа Протасевича.

Ряд країн, зокрема і Україна, засудили такі дії білоруської влади.

Також Нацкомісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, відмовилася від імпорту електроенергії з Росії та Білорусі на чотири місяці – до 1 жовтня.

Крім того Україна припинила авіасполучення з Білоруссю.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: