У Білорусі на лікуванні залишилися десятки українців – Кабмін

Читать на русском
У заяві наголошується, що зараз в Білорусі перебувають 26 громадян України, які отримують медичну допомогу (трансплантація органів, кісткового мозку, імунотерапія).

У МЗС України і МОЗ заявили про те, що наразі шукають рішення проблеми з українцями, які перебувають на лікуванні в Білорусі та не можуть повернутися додому після того, як Київ заборонив авіасполучення із Білоруссю.

Про це йдеться в спільній заяві двох відомств, яке було опубліковано в середу, 26 травня.

Авіасполучення між Україною і Білоруссю: коли буде припинено і які можуть бути наслідкиЧому Україна припиняє авіасполучення з Білоруссю, які можуть бути наслідки і що робити пасажирам.

У заяві наголошується, що зараз в Білорусі перебувають 26 громадян України, які отримують медичну допомогу (трансплантація органів, кісткового мозку, імунотерапія), ще чотири українці проходять обстеження.

«У зв'язку з закриттям 26 травня авіасполучення між Україною і Республікою Білорусь Міністерство закордонних справ України та Міністерство охорони здоров'я України працюють над вирішенням логістичних питань українських громадян, які лікуються в білоруських медичних установах», - йдеться в заяві.

Відзначається, що дипломати і фахівці МОЗ готові надати максимальне сприяння українцям у розробці оптимального маршруту слідування в кожному конкретному випадку, зокрема з огляду на стан здоров'я. Для отримання допомоги їм порадили звернутися на «гарячу лінію» Посольства України в Білорусі.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський розпорядився припинити авіасполучення з Білоруссю після інциденту з вимушеною посадкою літака Ryanair в Мінську, а також затриманням засновника каналу Nexta Романа Протасевича.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: