Верховний суд відклав розгляд скарги Тупицького

Читать на русском
Верховний суд відклав розгляд скарги Тупицького на його звільнення на 20 травня. У той же час суд з обрання запобіжного заходу Тупицькому перенесли на 12 травня.
фото з відкритих джерел

Касаційний адміністративний суд у складі Верховного суду відклав розгляд скарги Олександра Тупицького на його звільнення з посади судді КСУ на 20 травня.

Про це 29 квітня повідомили у пресслужбі суду, передає Укрінформ.

Двовладдя та конституційна криза: чим загрожує звільнення Тупицького та КасмінінаЗеленський звільнив Тупицького та Касмініна з КСУ, чи законне таке рішення та які його наслідки.

«Суд переніс розгляд скарги на 14 годину 20 травня», - сказали у пресслужбі суду.

Цим рішенням було задоволено клопотання представника президента у справі.

Зокрема, в суді повідомили, що особа, яка представляє президента у справі Тупицького, також бере участь у справі іншого звільненого указом судді КСУ - Олександра Касмініна, розгляд справи якого мав відбутися також сьогодні.

Тому представник попросила оголосити перерву, щоб вона змогла взяти участь в розгляді цієї справи.

Крім того, сьогодні суд знову переніс обрання запобіжного заходу Тупицькому, оскільки він ще лікується амбулаторно. Як заявив слідчий суддя Сергій Вовк, засідання призначене на 12 травня.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський 27 березня скасував укази експрезидента Віктора Януковича про призначення Олександра Тупицького і Олександра Касмініна суддями КСУ.

Касмінін і Тупицький оскаржили укази про звільнення у Верховному суді.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: