У Києві активісти збираються на акцію на підтримку Протасевича

Читать на русском
У Києві 23 травня активісти планують провести акцію з вимогою звільнити затриманого у Мінську засновника каналу Nexta Романа Протасевича.
Роман Протасевич

У Києві сьогодні ввечері громадські активісти планують провести акцію з вимогою звільнити затриманого у Мінську засновника каналу Nexta Романа Протасевича.

Про це повідомляє організація євромайдан SOS на сторінці у Facebook.

Президент Литви зажадав звільнити затриманого у Мінську засновника NextaПрезидент Литви Гітанас Науседа зажадав звільнити засновника Telegram-каналу Nexta Романа Протасевича і звернувся до НАТО і ЄС.

Початок заходу заплановано на 19:30. Він пройде перед будівлею Міністерства закордонних справ України.

«Ми не можемо залишатися осторонь і дивитися на те, як відбувається акт захоплення цивільного літака з метою викрадення людини. Ми збираємося о 19:30 на термінову акцію перед Міністерством закордонних справ (Київ, Михайлівська площа, 1), щоб вимагати негайної реакції від української влади та міжнародної спільноти», - йдеться у повідомленні.

Як заявили активісти, Протасевича потрібно негайно звільнити, а діям режиму Лукашенка повинна бути дана відповідна міжнародна оцінка.

Нагадаємо, сьогодні в аеропорту Мінська затримали засновника білоруського опозиційного Telegram-каналу Nexta Романа Протасевича. Літак, в якому був журналіст, здійснив аварійну посадку в Мінську після повідомлення про мінування. Розпорядження посадити літак дав особисто Олександр Лукашенко.

Крім того, щоб супроводжувати борт до посадки в небо підняли винищувач МіГ-29.

Повідомлення про мінування не підтвердилося. Як писав NEXTA, всіх пасажирів заново оглянули і тримають в заручниках в аеропорту. Поки про долю Протасевича інформації немає.

Президент Литви зажадав звільнити затриманого у Мінську засновника Nexta.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: