Шкарлет оцінив ймовірність онлайн-навчання у школах з 1 вересня

Читать на русском
Міністр освіти України Сергій Шкарлет допускає, що новий навчальний рік у школах розпочнеться традиційним способом.
Сергій Шкарлетmon.gov.ua

Міністр освіти України Сергій Шкарлет допускає, що новий навчальний рік у школах розпочнеться у традиційному форматі. Можливість повернення «дистанційки» буде залежати від дотримання карантину українцями.

Про це він заявив в інтерв'ю РБК-Україна, опублікованому 24 травня.

Навчальний рік в онлайні: про наслідки змін в освіті у період карантинуПандемія коронавірусу та карантинні обмеження суттєво вплинули на освітню галузь в усьому світі. В Україні перехід на дистанційну форму навчання відбувся не без недоліків. Основні зміни в освіті та подальші перспективи ‒ аналізував Олександр Радчук.

«З вересня навряд чи ми підемо (на «дистанційку», - ред.), тому що я сподіваюся, що погода нам додасть ще теплої пори року», - сказав глава МОН.

Він зазначив, що, як правило, погода псується перед опалювальним сезоном (десь кінець жовтня). І тоді більш активно почнуть циркулювати загальні респіраторні захворювання, пов'язані з переохолодженням.

Однак Шкарлет сподівається, що вакцинація українців від COVID дасть колективний імунітет. Також він розповів, що є базова позиція міністерства про те, що дитячі садки, спеціальні установи та 1-4 класи в обов'язковому порядку повинні вчитися очно.

Нагадаємо, раніше мер Києва Віталій Кличко розповів, коли в столиці завершиться навчальний рік і як пройде останній дзвінок і випускні вечори.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: