«Слуга народу» Яременко розповів, чому порушив свою обіцянку і проголосував за Шкарлета

Читать на русском
Яременко відмовився говорити, хто саме тиснув на нього заради голосу за Шкарлета, але зазначив, що мова йде про його сопартійців
Богдан ЯременкоСкриншот

Народний депутат від Партії «Слуга народу» Богдан Яременко розповів, чому він, всупереч своїй обіцянці не голосувати за призначення Сергія Шкарлета міністром освіти, все ж таки проголосував.

Про це нардеп розповів в ефірі програми «16+» на skrypin.ua, відповідаючи на відповідне запитання головного редактора сайту «Слово і Діло» Катерини Пітєніной.

Богдан ЯременкоНародний депутат України
Яременко пообіцяв не проголосувати за запропоновану кандидатуру міністра освіти і наукиСказано 16 грудня 2020 р.Статус обіцянки: Не виконано

Коротка передісторія: якщо спочатку Яременко у своєму Facebook заявив, що не голосуватиме за кандидатуру Шкарлета на міністра освіти, то потім все-таки проголосував «за». Призначення Шкарлета пройшло 226 голосами - необхідним мінімумом, тобто голос Яременка по суті був вирішальним.

«Це не єдиний гріх у моєму житті. Це один з найбільших. Як кажуть, відбувається все в останню ніч, коли йдуть переговори, коли на тебе тиснуть, переконують. Тиснуть - мається на увазі тебе просять зроби ось так... Є маса аргументів, до тебе можуть підійти та почати переконувати зробити. Я піддався на це тиск. Мені соромно за це. Але, що було то було», - заявив депутат.

При цьому Яременко відмовився говорити, хто саме тиснув на нього, але зазначив, що мова йде про його сопартійців.

Голосування за Шкарлета – моя особиста ганьба. На мене тиснули – нардеп "Слуги народу" ЯременкоUMN

Нагадаємо, 17 грудня 2020 року Рада проголосувала за призначення Шкарлета міністром освіти, хоча профільний Комітет з питань освіти не підтримав подання про його призначення.

Пізніше з'ясувалося, що під час голосування зафіксували факти «кнопкодавства» – надійшли голоси від деяких нардепів ОПЗЖ, яких не було в сесійній залі.

Офіс генпрокурора України за заявою партії «Голос» відкрив кримінальну справу про можливе «кнопкодавство» під час голосування за Шкарлета.

Водночас у Раді зібрали 45 підписів, необхідних для подачі подання до Конституційного Суду щодо скасування рішення ВР про призначення Сергія Шкарлета міністром.

24 березня Конституційний суд відмовився відкривати провадження у справі за поданням депутатів щодо оскарження постанови Верховної Ради про призначення Сергія Шкарлета міністром освіти та науки.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: