У Білорусі в колонії помер політв'язень

Читать на русском
У Білорусі в шкловській колонії помер політв'язень Вітольд Ашурок. Офіційною причиною смерті названа зупинка серця.
facebook.com/aszurak

У Білорусі в шкловській колонії помер політв'язень Вітольд Ашурок. Офіційною причиною смерті названа зупинка серця.

Про це повідомляє «Наша Ніва».

Політв'язню було 50 років. Ашурок був членом Партії БНФ, координатором руху «За свободу». Зазначають, що протягом останніх двох тижнів від Ашурка не було листів.

У 2020 році він брав активну участь у протестах проти результатів президентських виборів. Політика затримували двічі: вперше 9 серпня, але через кілька днів відпустили, вдруге – 19 вересня й засудили до 30 діб адміністративного арешту за участь у мітингах.

Вибори в Білорусі: хто визнав Лукашенка президентом, а хто – ніВибори в Білорусі визнали Росія, Китай, Сирія, В'єтнам, Венесуела, Нікарагуа, Туреччина, Сирія, Киргизстан і Таджикистан.

У січні 2020 року суд у закритому режимі засудив опозиціонера до п'яти років колонії загального режиму за статтями про насильство щодо співробітника міліції та підготовку дій, що грубо порушують громадський порядок.

Нагадаємо, влада Білорусі протягом квітня продовжувала активно застосовувати кримінальне переслідування громадян за політичними мотивами. Протягом місця було ухвалено вироки стосовно не менше 98 особам.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: