У Білорусі затримали 13-річну школярку за одиночний пікет

Читать на русском
Дівчинка написала на асфальті слово «Жыве». Правоохоронці розцінили цей напис як одиночний пікет.
портал Tut.by

Дівчинка написала на асфальті слово «Жыве». Правоохоронці розцінили цей напис як одиночний пікет.

Про це повідомляє білоруський портал Tut.by.

У Мінську міліція затримала 13-річну школярку Євгенію Ворочкову, яка написала на асфальті слово «Жыве».

«Увечері 29 березня вона гуляла з двома друзями. Коли вони йшли вулицею Пуліхова, донька дістала балончик, намалювала на траві сердечка і написала на пішохідній доріжці «Жыве». Поруч, як виявилося, стояв бус з міліцією. Співробітники помітили, що вона зробила, і підлітків забрали», – розповіла мати дівчини Ірина Ворочкова.

Підлітків привезли в Партизанське РУ ВС Мінська, де їх опитали без присутності батьків. Пізніше їх відпустили. Наступного дня маму дівчинки викликали в міліцію. Вона пояснила, чому ж її донька написала це слово.

«Женя з трьох років танцює народні танці. Білоруська культура у неї в крові мало не з народження. На це мені відповіли, що у молоді не прийнято говорити білоруською. До того ж, сказали, ви ж розумієте, слово «Жыве» у поєднанні зі ще одним словом дуже багато чого означає», – зауважила Ірина Ворочкова.

Жінці вручили адміністративний протокол, де вказано, що вона не виконала обов'язки щодо виховання своєї неповнолітньої доньки, яка «порушила порядок проведення масового заходу». У результаті на матір школярки наклали штраф у розмірі 290 білоруських рублів.

Нагадаємо, у Білорусі за березень затримали понад тисячу протестувальників

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: