У Криму студента українського вишу засудили за «екстремізм»

Читать на русском
Євпаторійський міський суд засудив студента  одного з українських вузів до року колонії. Його звинувачують у створенні екстремістського співтовариства.
ark.gp.gov.ua

Євпаторійський міський суд засудив студента одного з українських вузів до року колонії. Його звинувачують у створенні екстремістського співтовариства.

Про це повідомляє пресслужба суду.

Вирок отримав громадянин України, який є студентом геолого-географічного факультету одного з українських вишів.

За даними «слідства», у 2018 році він створив у соціальній мережі групу, де розробив статут, структуру та символіку «екстремістської спільноти з метою повернення Республіки Крим та м.Севастополя під юрисдикцію України». Учасників групи з-поміж жителів Кримського півострова він нібито активно вербував і закликав до вчинення протиправних дій.

Українця затримали співробітники в 2020 році, коли він приїхав до Криму. Повідомляється, що студент повністю визнав провину. Його засудили до року ув'язнення у виправній колонії загального режиму із забороною адмініструвати сайти та спільноти у соцмережах.

«З урахуванням сукупності ряду пом'якшуючих покарання обставин, в т.ч. стану здоров'я винного, його ставлення до скоєного, каяття, активного сприяння слідству, йому призначено покарання у вигляді позбавлення волі на строк 1 рік, з відбуванням покарання у виправній колонії загального режиму», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Україна цілком може в майбутньому обміняти представників партії ОПЗЖ, засуджених за вироком суду, на українських політв'язнів, які незаконно утримуються за ґратами в Росії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: