Політв'язня Коломійця відправили у ШІЗО російської колонії

Читать на русском
Політв'язня українця Андрія Коломійця в колонії Краснодарського краю РФ 10 квітня 2021 року ще на 15 діб відправили в штрафний ізолятор.
Укрінформ

Політв'язня українця Андрія Коломійця в колонії Краснодарського краю РФ 10 квітня 2021 року ще на 15 діб відправили в штрафний ізолятор.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група.

«У Андрія вчора закінчилися 10 днів в ШІЗО. Він подзвонив мені по зв'язку «Зонателеком» і сказав, що його ще на 15 діб відправляють в ШІЗО. На нього склали ще один протокол за те, що він нібито спав. Буду уточнювати причину», – повідомила дружина політв’язня Галина.

Андрій Коломієць перебуває в штрафному ізоляторі з 19 березня. За останній місяць на українця тричі складали протоколи за надуманими причинами.

Донбас: загроза та сценарії анексіїСценарій повної анексії Донбасу цілком відкрито лежав на кремлівському столі, і підготовка до його реалізації активно йшла, але потім його зі столу прибрали. В сміття не викинули, а відклали в скриньку секундної доступності.

28-річного Андрія Коломійця обвинувачують у замаху на вбивство двох колишніх співробітників підрозділу «Беркут» під час подій на Майдані в Києві, а також в зберіганні наркотичних засобів.

Українець був затриманий на території Кабардино-Балкарії (РФ), а потім перевезений до Криму. 10 червня 2016 року його засудили до покарання у вигляді 10 років позбавлення волі в колонії суворого режиму. Правозахисники називають справи проти українця сфабрикованими і політично мотивованим.

Нагадаємо, на окупованій частині Донбасу проросійські бойовики, згідно з інформацією Тристоронньої контактної групи, утримують у якості заручників до 300 осіб. Розраховувати на їх передачу Україні поки що не варто.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: