Кабмін знову посилив вимоги при призначенні субсидій

Читать на русском
Наприклад, при призначенні житлових субсидій тепер будуть враховуватися отримані доходи від депозитів або цінних паперів
Ілюстративне фотоdepositphotos.com

Кабінет Міністрів України під час позачергового засідання 14 квітня знову посилив вимоги при призначенні житлових субсидій і посилив адресність призначення.

Про це повідомляється на Урядовому порталі.

Постановою КМУ посилюються вимоги до призначення субсидій у частині:

  • здійснення одноразових вартісних покупок;
  • наявності банківських депозитів;
  • здійснення операцій з купівлі іноземної валюти, банківських металів;
  • перетину кордону;
  • інше.

Борги за комуналку: як оформити реструктуризацію комунальних платежівРеструктуризація комунальних платежів дає змогу оформити субсидію і поступово позбутися боргів.

Це означає, що при призначенні житлових субсидій тепер будуть враховуватися отримані доходи від депозитів або цінних паперів. Також пропонується скасувати діяльність та повноваження комісій, утворених місцевими органами влади, щодо прийняття рішення про призначення житлових субсидій в окремих випадках за наявності умов, за яких така субсидія не призначається.

«Реалізація постанови не потребуватиме додаткових витрат і здійснюватиметься за рахунок і в межах коштів, передбачених у Державному бюджеті України Міністерству соціальної політики України на надання житлових субсидій», - вказується в повідомленні.

Нагадаємо, запуск в Україні річного тарифу на газ не матиме ніякого впливу на одержувачів субсидій в країні. Всі їхні субсидії та пільги на оплату комунальних послуг, у тому числі й газу, залишаться монетизованими.

Раніше експерт припустив, що субсидії, що виділяються державою на сплату населенням послуг ЖКГ не врятують українців від боргів по комуналці.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: