Стало відомо, які витрати не вплинуть на призначення субсидії

Читать на русском
У Мінсоцполітики назвали витрати, які не вплинуть на призначення субсидії. Йдеться про одноразові витрати на суму понад 50 тисяч гривень.
фото з відкритих джерел

У Міністерстві соцполітики назвали витрати, які не вплинуть на призначення субсидії на оплату комунальних послуг. Йдеться про одноразові витрати на суму понад 50 тисяч гривень.

Про це розповів заступник міністра соціальної політики України Віталій Музиченко на брифінгу відомства у вівторок, 18 травня.

Житлові субсидії: що зміниться для українців із 1 травняНові правила призначення житлових субсидій з 1 травня 2021 року. Що зміниться для українців, розібралося Слово і діло.

Він нагадав, що з 1 травня в Україні уточнили перелік одноразових витрат на суму понад 50 тисяч гривень, через які будуть позбавляти права на субсидію.

Зокрема, враховується інформація про внески в статутні капітали організацій, купівлю корпоративних прав, купівлю дорогих речей, рухомого і нерухомого майна. Також сюди відноситься покупка робіт, товарів, послуг.

Однак деякі витрати в 50 тисяч гривень не вплинуть на отримання субсидії. Це - оплата комунальних послуг, оплата медичних послуг, оплата навчання та подібних речей.

«Ці витрати не враховуються при призначенні житлової субсидії», - уточнив Музиченко.

Нові умови призначення субсидійУкрінформ

Нагадаємо, в Україні з 1 травня набули чинності нові правила призначення субсидій. Їх будуть оформляти швидше і без спецкомісій.

Однак експерти прогнозують, що тільки третя частина українців зможе оплатити «комуналку» взимку.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: