Субсидії оформлятимуть швидше і без спецкомісій – у Мінсоцполітики прокоментували зміни

Читать на русском
Тепер людині достатньо надати документи, які підтверджують її право на субсидію та почекати 10 днів
Ілюстративне фотоФото УНІАН

З 1 травня в Україні набули чинності нові правила надання субсидій населенню на оплату комунальних послуг. Одним з основних нововведень стала ліквідація спеціальних комісій, які приймали рішення про субсидії в окремих випадках, при цьому в Міністерстві соціальної політики запевняють, що паніка поширюється навмисне і, крім того, відкидають версію переслідування мети залишити без субсидій якомога більше українців.

Про це розповів Віталій Музиченко, заступник міністра соціальної політики, у коментарі UBR.ua.

«Комісії раніше були при райдержадміністраціях. А де тепер ці адміністрації після адміністративної реформи? З 500 Залишилося 120. Про яку об'єктивність комісій можна говорити? А доступ до них тепер який? 100 км. Ми ці рішення просто перевели в стандартні умови призначення», - сказав Музиченко.

Зі слів заступника міністра, тепер людині достатньо надати документи, які підтверджують його право на субсидію.

Житлові субсидії: що зміниться для українців із 1 травняНові правила призначення житлових субсидій з 1 травня 2021 року. Що зміниться для українців, розібралося Слово і діло.

«Якщо вам за площу понад норму субсидія покладена за статусом, то навіщо комісія? Ці два випадки (про тимчасово не проживають і за площею понад норму) - 90% комісійних справ. Якщо у вас розділені особисті рахунки, то що там перевіряє комісія? Те, що дійсно вони розділені?»- пояснив він.

З цієї причини такими справами тепер буде займатися управління соціального захисту, грунтуючись на підтверджуючих документах, і замість місяця розгляд буде йти всього 10 днів.

«Якщо у вас дочка живе в іншому місті, то ви ж можете це показати. Надати довідку з місця роботи, з місця, де вона орендує житло. Той же договір оренди. На крайній випадок підтвердити актом обстеження матеріально-побутових умов. У контексті підтвердження нічого не змінилося», - резюмував Музиченко.

Нагадаємо, в Україні з 1 травня набули чинності нові правила призначення субсидій, які спрямовані на те, щоб допомогу отримували виключно потребують її люди.

Рішення про посилення вимог при призначенні житлових субсидій Кабмін прийняв на позачерговому засіданні 14 квітня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: