Аграрії зможуть отримати субсидію у 5 тисяч гривень

Читать на русском
В Україні аграрії зможуть отримати субсидію в 5 тисяч гривень на гектар для розвитку невеликих сімейних ферм. Також Кабмін допоможе бізнесменам.
kmu.gov.ua

В Україні збільшили розмір державної субсидії новоствореним фермерським господарствам на одиницю оброблюваних угідь. Також Кабмін вирішив допомогти бізнесменам-початківцям.

Таке рішення ухвалив уряд на засіданні в середу, 21 квітня, повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль в Telegram.

Держпідтримка аграріїв: хто отримав найбільше дотацій у 2017-2019 рокахУ 2020 році на підтримку АПК у держбюджеті закладено 4,2 млрд грн. Ми подивились, як планують розподілити гроші та кому діставались найбільші дотації протягом попередніх років.

«Аграрії зможуть отримати субсидію в сумі 5 тисяч гривень на гектар для розвитку невеликих сімейних ферм. Водночас загальна сума не перевищуватиме 100 тисяч гривень на одне господарство», - написав він.

За його словами, це рішення уряду допоможе забезпечити рівні умови на ринку щодо залучення дешевих ресурсів для розвитку і становлення фермерських господарств.

Крім того, повідомив Шмигаль, держава надасть українцям фінансову допомогу для організації власного бізнесу.

Громадяни, які бажають розвивати власну справу, однак не мають для цього необхідних ресурсів, зможуть отримати безвідсоткову допомогу на поворотній основі.

«Уряд запровадив стимулюючі механізми, які покликані повернути працездатних осіб з числа малозабезпечених сімей на ринок праці», - написав він.

Шмигаль уточнив, що такий механізм має запрацювати з січня наступного року. Фінансова допомога для організації свого бізнесу буде надаватися на придбання обладнання і матеріалів.

Нагадаємо, раніше в Україні аграріям знизили ставки ПДВ з 20% до 14%.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: