Житлові субсидії: скільки компенсацій отримали українці у 2020 році

Читать на русском

Нещодавно Кабмін вкотре посилив вимоги до призначення житлових субсидій. Це означає, що тепер під час нарахування компенсацій братимуть до уваги отримані доходи від депозитів або цінних паперів. «Слово і діло» дізналося, скільки субсидій отримали українці у 2020 році.

Упродовж року Міністерство соціальної політики нарахувало населенню 24,2 млрд грн. Найбільше допомоги українці отримали у грудні ‒ 4,7 млрд грн, а найменше ‒ упродовж літніх місяців.

Загалом у грудні 60,4 тис. домогосподарств звернулися по субсидії, але багатьом було відмовлено, тому компенсацію отримали тільки 35,2 тис. домогосподарств.

Найбільше відмов населення отримало у лютому. За цей місяць було подано 117,7 тис. заяв на отримання грошової компенсації, але тільки за 25,3 тис. з них було отримано субсидію.

Найменше субсидій призначили у жовтні 2020 року ‒ 2,1 тис. із 5,5 тис. поданих заяв.

Нагадаємо, запуск в Україні річного тарифу на газ не впливатиме на одержувачів субсидій у країні. Всі їхні субсидії та пільги на оплату комунальних послуг, у тому числі й газу, залишаться монетизованими.

Раніше експерт припустив, що субсидії, що виділяє держава на сплату населенням послуг ЖКГ не врятують українців від комунальних боргів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: