НАБУ і САП вручили підозри у справі зловживань на «Укрзалізниці»

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку вручили нові підозри колишньому керівнику філії Укрзалізниці, його підлеглому та організатору.

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру колишньому начальнику філії «Центр забезпечення виробництва» «Укрзалізниці», його підлеглому та організатору зловживань, які завдали 103 млн грн збитків.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«За процесуального керівництва прокурорів САП детективами НАБУ повідомлено про підозру ексначальнику Центру забезпечення виробництва Укрзалізниці та підлеглому йому начальнику управління у зловживанні службовим становищем, які завдали 103 млн грн збитків. Наряду із вказаними особами про підозру у встановленому законом порядку повідомлено також і організатора цього злочину – високопоставленого представника постачальника дизельного пального, який вже перебуває у міжнародному розшуку у іншій справі, переданій САП і НАБУ до суду минулого року», – інформує прокуратура.

За інформацією «Слово і діло», йдеться про представника компанії «Вог Аеро Джет» Анатолія Савича, якого заочно судять як організатора інших зловживань на «Укрзалізниці».

Як встановило слідство, на початку 2017 року посадовці УЗ вжили узгоджених дій для отримання одним із постачальників дизельного пального безпідставного підвищення ціни на нього, збільшивши свій прибуток на загальну суму майже 103 млн грн.

Більш того, попри наявність діючих попередніх контрактів, які дозволяли УЗпродовжувати отримувати пальне за нижчими цінами, службові особи залізниці умисно наполягли на виконанні поставок саме за новими, вищими на 15-20% розцінками.

Нагадаємо, наразі САП обвинувачує Савича в організації інших зловживань на «Укрзалізниці» разом із експосадовцями УЗ. За версією слідства, у нього на початку лютого 2016 року з'явився умисел на отримання неправомірної вигоди для «Вог Аеро Джету» за рахунок філії «Центру забезпечення виробництва» УЗ. Також організатор брав управлінські рішення з фінансово-господарської діяльності «Вог Аеро Джет» представляв інтереси фірми в безпосередніх відносинах із посадовцями замовників, зокрема державних підприємств «Укрзалізничпостач» і ЦЗВ УЗ. Зазначена особа мала міцні товарисько-ділові відносини, за допомогою яких забезпечила перемогу «Вог Аеро Джет» у конкурсних торгах із закупівлі дизельного пального й подальше підвищення ціни на нього шляхом укладення додаткових угод до договору постачань.

Раніше НАБУ і САП оголосили представника «Вог Аеро Джету» в розшук.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: