ВАКС об'єднав справи про закупівлю УЗ палива у «Вог Аеро Джету»

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання прокурора САП про об'єднання двох пов'язаних кримінальних проваджень в одну справу.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд об'єднав кримінальне провадження про завдання 92 млн грн збитків філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця» з виділеною справою стосовно Анатолія Савича, якому Спеціалізована антикорупційна прокуратура відводить роль організатора злочину.

Про це повідомляє прес-служба ВАКС.

«18 лютого колегія суддів Вищого антикорупційного суду постановила рішення про об'єднання у одне кримінальне провадження матеріалів двох справ щодо завдання збитків АТ «Укрзалізниця», – інформує суд.

У ВАКС додали, що в першій справі обвинувачували ймовірного організатора схеми із закупівлі філією «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця» палива у ТОВ «Вог Аеро Джет» за завищеною ціною, а в другому – двох експосадовців цієї філії УЗ і ще двох осіб.

За інформацією «Слово і діло», йдеться про ймовірного організатора схеми Анатолія Савича, ексначальника філії «Центр забезпечення виробництва» УЗ Олександра Кулака та його колишнього заступника Данила Мізіна, начальника відділу нафтопродуктів управління обліку нафтопродуктів і складського господарства ЦЗВ УЗ Андрія Бондаренка, а також представницю «Вог Аеро Джету» Оксану Деркач.

До цього прокурор САП подав клопотання про передачу справи іншому складу суду для вирішення питання про об'єднання матеріалів кримінального провадження. Судді клопотання задовольнили.

Раніше ВАКС вирішив заочно судити організатора справи «Вог Аеро Джету». За версією слідства, у Савича на початку лютого 2016 року з'явився умисел на отримання неправомірної вигоди для «Вог Аеро Джету» за рахунок філії «Центру забезпечення виробництва» УЗ. Також організатор брав управлінські рішення з фінансово-господарської діяльності «Вог Аеро Джет» представляв інтереси фірми в безпосередніх відносинах із посадовцями замовників, зокрема державних підприємств «Укрзалізничпостач» і ЦЗВ УЗ. Зазначена особа мала міцні товарисько-ділові відносини, за допомогою яких забезпечила перемогу «Вог Аеро Джет» у конкурсних торгах із закупівлі дизельного пального й подальше підвищення ціни на нього шляхом укладення додаткових угод до договору постачань.

Пізніше підозрювані, зловживаючи своїм службовим становищем в інтересах «Вог Аеро Джет», за наявності чинного контракту безпідставно підвищили ціну постачань ним дизельного пального для потреб УЗ одразу на 92 млн грн.

Нагадаємо, НАБУ і САП оголосили Савича в розшук. Крім того, НАБУ виділило щодо нього матеріали в окреме провадження. Пізніше суд заочно взяв Савича під варту, а також дозволив заочне слідство стосовно нього.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: