САП передала до суду ще одну справу «Вог Аеро Джету»

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура передала до ВАКС справу про нанесення збитків філії УЗ внаслідок неповернення боргу приватній фірмі.
Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП)фото: «Слово і Діло»

Спеціалізована антикорупційна прокуратура передала до Вищого антикорупційного суду кримінальне провадження про збитки філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця» на загальну суму 39,8 млн гривень.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури.

У цій справі обвинувачують двох колишніх посадовців філії ПАТ «Укрзалізниця» «Центр забезпечення виробництва». За даними «Слово і Діло», йдеться про ексначальника Олександра Кулака та його колишнього заступника Данила Мізіна.

Розслідуванням, яке проводили детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП, встановлено, що в 2016 році начальник та заступник начальника Філії зловживали своїм службовим становищем в інтересах ТОВ «Вог Аеро Джет».

А саме, за наявності реальної можливості посадовці не вжили жодних заходів до повернення отриманого в борг дизельного пального, внаслідок чого підприємству щоденно нараховувались штрафні санкції від 2 до 2,7 млн гривень.

Внаслідок цих зловживань державному підприємству було задано збитків на суму 39,8 млн гривень.

Начальнику та заступнику начальника Філії інкриміновано вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України.

Раніше НАБУ завершило розслідувати цю справу.

Нагадаємо, екскерівництву філії УЗ повідомили про підозру в нанесенні збитків підприємству. Пізніше, суд обрав їм запобіжні заходи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: