НАБУ розслідує ще одну «справу Вог Аеро Джету»

Читать на русском
Антикорупційні правоохоронні органи розслідують ще одне можливе правопорушення, вчинене посадовцями філії УЗ.

Детективи Національного антикорупційного бюро розслідують можливу розтрату майна посадовцями філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця» під час чергової закупівлі палива в компанії «Вог Аеро Джет».

Про це йдеться в ухвалі Вищого антикорупційного суду від 23 грудня, повідомляє «Слово і Діло».

Як встановили детективи, «Вог Аеро Джет» переміг на оголошених УЗ тендерах із закупівлі дизельного палива з ціною від 18500 до 19400 гривень за тонну. У січні 2017 року між ЦЗВ і «Вог Аеро Джетом» було укладено два договори купівлі по 10 тис. тонн палива за 190 млн грн і 194 млн грн. Пізніше було укладено ще три договори: 10 тис. тонн палива за 188 млн грн, ще 10 тис. – за 185 млн грн і 25000 тонн – за 468 млн грн.

Але за деякий час між філією УЗ і приватної фірмою були укладені три додаткові договори, якими вартість тонни палива була підвищена за кожним договором на 3800-4200 грн. Водночас середня вартість палива у той період підвищилася лише на 2290-2580 грн. Отже, як вважає слідство, посадовці філії УЗ розтратили понад 92 млн грн на користь фірми «Вог Аеро Джет».

У цій справі НАБУ просило надати доступ до документів САП, а саме матеріалів іншої їхньої справи «Вог Аеро Джету», яка вже передана до суду. ВАКС клопотання задовольнив.

Нагадаємо, ВАКС заочно заарештував організатора справи «Вог Аеро Джету». Раніше першу справу «Вог Аеро Джету» передали до антикорупційного суду. Пізніше САП передала до ВАКС і другу справу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: