Справу «Вог Аеро Джету» передали до Антикорупційного суду

Читать на русском
Столичний райсуд передав до Антикорупційного суду кримінальне провадження за обвинуваченням колишніх посадовців філії УЗ.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і Діло»

Солом'янський районний суд міста Києва передав до Вищого антикорупційного суду кримінальне провадження за обвинуваченням колишніх начальника та заступника начальника філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця» Олександра Кулака та Данила Мізіна, а також ще двох осіб у нанесенні збитків підприємству.

Таке рішення було ухвалено 16 вересня, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на рішення Вищого антикорупційного суду від 17 вересня.

Як відомо, у цій справі також обвинувачують чинного начальника відділу нафтопродуктів управління обліку нафтопродуктів і складського господарства філії ЦЗВ УЗ Андрія Бондаренка і менеджера ТОВ «Вог Аеро Джет» Оксану Деркач. Так, ВАКС призначив підготовче засідання у справі на 25 вересня.

За версією слідства, Мізін, Кулак та Бондаренко діючи під керівництвом організатора злочину Анатолія Савича, який наразі перебуває в розшуку (розслідування стосовно нього здійснюється окремо), та за пособництва Деркач, зловживаючи своїм службовим становищем в інтересах вказаного товариства, за наявності чинного контракту безпідставно підвищили ціну поставок ним дизельного палива для потреб УЗ одразу на 92 млн грн.

Нагадаємо, цю справу ще 22 березня скерували до суду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: